Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norvegia şi Franţa vor lupta pentru titlul mondial. Suedia, învinsă dramatic în semifinale
#1

Campioana mondială en-titre, Norvegia, şi vicecampioana olimpică, Franţa, se vor înfrunta în finala Mondialului de handbal feminin din Germania.


Într-o reeditare a finalei ediţiei trecute, Norvegia a învins clar Olanda, vicecampioana lumii, cu scorul de 32-23 (17-10), la Hamburg.


Scandinavele au început în forţă şi au condus cu 8-1, diferenţă care s-a menţinut şi la pauză (17-10). Norvegia şi-a păstrat cadenţa şi după pauză, obţinând o victorie facilă.


Nora Mork a marcat opt goluri pentru Norvegia, Stine Oftedal a contribuit cu şase, Veronica Kristiansen cu cinci, iar Amanda Kurtovic (CSM Bucureşti) cu patru.


Pentru Olanda, echipă antrenată de daneza Helle Thomsen (CSM Bucureşti), Laura van der Heijden a înscris cinci goluri, Lois Abbingh şi Yvette Broch câte patru.


În cealaltă semifinală, disputată tot la Hamburg, Suedia a fost învinsă dramatic de Franţa, cu scorul de 24-22 (11-12).


Nordicele conduceau cu 22-21 în min. 56, dar ''Les Bleues'' au marcat ultimele trei goluri ale partidei şi au obţinut victoria.


În prima repriză, Franţa a avut 10-6 pe tabelă, dar Suedia a înscris de şase ori la rând, întorcând scorul (12-10), iar la pauză a avut avantaj de un gol, 12-11. Franţa s-a desprins din nou după pauză, cu 19-15, dar Suedia a egalat, 19-19, a avut 22-21, dar a pierdut cu 22-24.


Cele două jucătoare suedeze de la CSM Bucureşti, Isabelle Gullden şi Nathalie Hagman, au marcat două, respectiv opt goluri. Jamina Roberts a reuşit cinci, iar Johanna Westberg patru.


De partea cealaltă, Alexandra Lacrabere a înscris cinci goluri, Blandine Dancette şi Allison Pineau câte patru, Laurisa Landre şi Grace Zaadi câte trei. Portarul Amandine Leynaud a reuşit nu mai puţin de 14 parade, având un procentaj de 40%.


Finala dintre Norvegia şi Franţa va avea loc duminică, de la ora 18.30, tot la Hamburg, într-o reeditare a semifinalei Euro 2016, câştigată cu 20-16 de scandinave.


În finala mică se vor înfrunta Suedia şi Olanda.


 


[Image: NjAmaD01OTYmaGFzaD1mMjk1NTU3MGI5NWZhMWNl....thumb.jpg]Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)

About Us
    PowerLegion este o comunitate înfințată la începutul anului 2017. Persoanele de pe această comunitate frecventează în mare parte jocurile de tip shooter. Vă urăm o ședere plăcută și multă sănătate.