PowerLegion - Forum

Full Version: ”E onorat, vrea să ajute fotbalul românesc!” Pe cine a sunat Gică Popescu, după ce a devenit consilier
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.


Ilie Dumitrescu (49 de ani) a dezvăluit, prezent fiind în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, ce i-a transmis Gică Popescu (50 de ani), după ce acesta din urmă a devenit unul dintre consilierii premierului Mihai Tudose.
”M-am întâlnit, accidental, cu Gică Popescu, joi dimineață, la un club undeva în zona de nord a Bucureștiului. Accidental ne-am întâlnit, parcam și l-am văzut. Evident, prima reacție a fost să-l felicit. După aceea l-am întrebat: ’Ai vorbit cu Lupescu?’. Și mi-a spus: ’da, l-am sunat pe Lupescu’. Ne-am strâns mâna, i-am spus ’bravo, o să ne mai întâlnim’. Nu am stat foarte mult de vorbă, mai ales că și el se grăbea.
 

Dar, mi-a mai spus că vrea să ducă la capăt acest obiectiv, mai ales este o mare responsabilitate. Este onorat pentru că a fost ales, vrea să ajute fotbalul românesc, vrea să ajute la această organizare a meciurilor de la Euro 2020. Lupescu are o experiență foarte mare, să nu uităm că el a fost șeful proiectului pentru organizarea acestui eveniment la București. I-am mai spus lui Gică: ’trebuie să fii foarte aproape de Ionuț Lupescu și de FRF”, a dezvăluit Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.
Fostul mare fotbalist crede că Gică Popescu trebuie să lase trecutul deoparte și să colaboreze strâns cu Răzvan Burleanu, chiar dacă ”Generația de Aur” s-a dezis de actualul șef de la Casa Fotbalului.
”Hai să lăsăm, în momentul ăsta, tot ce a fost în trecut. Vorbim de istorie, de o competiție în care Gică Popescu nu a apucat să intre. Cred că este momentul ca cei doi să aibă o colaborare foarte bună”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la ”Fotbal Club”.
Anunţul a fost făcut de Mihai Tudose, premierul României. "Baciul" a devenit consilierul acestuia şi se va ocupa de pregătirile meciurilor pe care ţara noastră le va organiza la CE 2020.
"În 2013, România s-a bătut în piept că organizează o grupă de la CE de fotbal. Am bătut palma cu UEFA, am fost foarte mândri în momentul ăla. Nu s-a făcut nimic. Ne trebuiau patru stadioane
Am găsit nişte oameni extraordinari care se pricepeau să facă o bancă, o autostradă. Domnul Ciolacu a zis să luăm pe cineva care a făcut fotbal. Pe cineva care ştie unde e UEFA. S-a discutat cu soluţia respectivă, în decembrie. Care a vrut să vadă dosarul, să ştie în ce se bagă. Azi a zis da. De azi am un consilier nou, îl cheamă Gică Popescu.
I-am spus că îi mulţumesc că de azi îţi nenoroceşti din nou viaţa. Nu ştiu dacă i-am făcut un bine. Sunt convins că şi Gică Hagi va da o mână de ajutor. Când i-am chemat la Guvern în decembrie, erau mai timoraţi. Le-am spus că noi trebuie să fim timoraţi", a spus Tudose, la Antena 3.
România a primit în 2014 dreptul de a organiza pe Arena Naţională trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală.
Este pentru prima oară de la eliberarea din închisoare (4 noiembrie 2015) când Gică Popescu va avea un loc de muncă oficial. Fostul internaţional a fost ţinut după gratii 20 de luni, după condamnarea de 3 ani primită în Dosarul Transferurilor.